Linjaukset/tahtotila

AITO_linjauksia

Kuvaan on koottu AITO-verkoston yhteiset oivallukset/ linjaukset osaamisperusteisuuden toimeenpanosta. Verkostona tavoittelemme aidosti osaamisperusteista ammattikoulutusta. Kehittämistyötä rahoittaa Opetushallitus.

Metropolialueen koulutuksen järjestäjillä on yhteinen tahtotila toteuttaa osaamisperusteista ammatillista koulutusta yhdensuuntaisin periaattein. Tämä hyödyntää metropolialueen opiskelijoiden yksilöllisten opintopolkujen toteutumista koulutuksen järjestäjien ja työelämän yhteistyönä. Kunkin kumppanikoulutuksen järjestäjän osahankkeessa on erilaisia kehittämistyön painotuksia, mutta kehittämistyön päätavoitteet ovat kaikille samansuuntaisia ja kehittämistyön tavoitteena koskettaa koulutuksen järjestäjien kaikkia aloja. Videotallenteessa 1 on avattu AITO-hankkeessa tehtyjä linjauksia ks. myös diat Osaamisperusteisuus
Tallenteesa  2 ja oheisissa dioissa on tarkasteltu  Autenttisia oppimistehtäviä .

AITO-hankkeen toteuttajaverkostossa muotoiltu osaamisperusteisuutta ja nykyistä lainsäädäntöä noudattava opettajan tehtävänkuva ja ideoita sen jalkauttamiseen esimiehille. Lue lisää tehtävänkuvasta>>

Hankkeeseen osallistuvat Omnia, Keuda, Luksia, Vantaan ammattiopisto Varia, Stadin ammattiopisto, Helsingin Diakoniaopisto sekä Validia Ammattiopisto. Omnia toimiii verkostohankkeen koordinoijana.

Tavoitteena on saada aikaan pysyviä toiminnallisia ja rakenteellisia muutoksia, jotka tukevat mukana olevien koulutuksen järjestäjien opiskelijoiden joustavien ja yksilöllisten opintopolkujen toteuttamista valituilla koulutusaloilla.

Tarkemmin tavoitteista AITO-hankkeen esittelydiat>> ja AITO-hankkeen eteneminen>>

Print

Leave a comment